En örts eller ett födoämnes smak används för att behandla och reglera kroppens fysiologi med Elisabeth Rochat från Paris.

Vidareutbildning

Smakens terapeutiska funktioner

Hur beskriver man fysiologin och patologin för de inre organen i den klassiska litteraturen. Elisabeth kommer att ta oss tillbaka till källorna för den kinesiska medicinen och fördjupa våra kunskaper gällande olika smaker. När det gäller smaker kommer vi att titta på olika terapuetiska användningar.

När det gäller t.ex. smaker är ett traditionellt sätt för att bättre förstå funktionerna och dysfunktionerna i kinesisk medicin att studera viktiga skrivtecken eller meningar i klassiska medicinska texter. Det är ett upplysande och akademiskt tillvägagångssätt för att fördjupa sina kunskaper i fysiologi och patologi vilket ger fördjupade kunskaper både till studenter och erfarna utövare.

Vi kommer att titta på grundläggande medicinska texter, som Huangdi Niejing (Den gula kejsarens inre klassiker), Shanghanlun och Jinguiyaolüe som är inspirerad av den gemensamma vision som fanns under den tid som böckerna skrevs under Han dynastin.

 

Föreläsare

Elisabeth Rochat de la Vallée kommer från Paris. Hon är sinolog, ägnar sig åt studiet av klassiska medicinska texter. Elisabeth Rochat de la Vallée är också utbildad akupunktör, men ägnar mest tid åt att förläsa och skriva böcker. Hon föreläser på ett trettiotal skolor i Europa samt Nord- och Syd-Amerika och har i över 30 år arbetat med att översätta medicinska texter från klassisk kinesiska. Hon har doktorerat i sinologi på akupunkturpunkterna vid universitetet i Paris. Materialet till undervisningen kommer från klassiska texter.

Kursfakta:

Kurstillfälle: Planerat till 3-4 februari 2018.

Kursansvarig: Elisabeth Rochat. Tolkas av Jan Lindborg

Kursort: Kursort är Stockholm

Pris: 2000 kr ex. moms. (2500 inkl. momms) Elever som just nu studerar på vår skola betalar 1600 kr + 400 kr moms

Anmälningsavgift: Kursavgift betalas kontant i samband med kursen

Anmälan: Senast 31 oktober 2017

Anmälan Elisabeth Rochat

Fyll i formuläret och skicka iväg din anmälan. Vi kommer att kontakta dig så fort som möjligt.

Personuppgifter